Cançons de revolta

Cançons de revolta

 

Victoria Benítez Blanco i Alexandra García Pascual

 

Mides bandera desplegada: 161 x 68 cm

 

Mides bandera plegada: 48,5 x 24 cm

 

Tècnica: spray sobre paper

 

Any de realització: 2017

 

Edició 25 exemplars firmats i numerats

 

 

Cançons de revolta és una bandera creada a partir de partitures de cançons de revolució de diferents països pintades de negre. Plegada amb el plegat universal en forma de triangle i amb una funda de vellut negre.

 

No pretenem ocultar les cançons pintant-les de negre sinó rescatar-les, ja que al tapar-les, el que podria considerar-se com un acte d’esborrat és alhora un procés de sublimació.

 

Les notes poc a poc és van fent perceptibles, l’ull lentament reconeix el pentagrama que ressorgeix des de el negre i es fa visible, retornen de la seva desaparició i amb això les salvem de la destrucció però també de la ignorància. Sembla que haguem decretat la seva mort però en realitat les rescatem del seu inevitable destí, la desaparició. És una crida en silenci a la revolta, una bandera silenciosa d’un sentiment universal de revolta.

 

Cançons: Al vent, Canto a la libertad, Corrido d’Emiliano Zapata, El trágala, El pueblo unido, Grandola vila morena, Hasta siempre comandante, Hijos del pueblo, La cucaracha, L’estaca, No pasarán, La varsoviana, La internacional,¡ Ay carmela!, Dachaulied, El anarquista, Alas barricadas, Himno de riego, La bayamesa, La marseillaise i Bellaciao.

 

Obra premiada amb accèssit al I Premi Internacional de Llibre d’Artista homenatge a Joan Brossa 2016

vicky benitez blanco M: +34 667 84 45 40 vickybenitez@gmail.com